Het verhaal en de visie achter Mio & Moi

In april 2015 kreeg ik de diagnose agressieve borstkanker, een verdict dat me tijdelijk fysiek én mentaal tot stilstand bracht. Als actieve en sportieve dame was dat voor mij geen sinecure.

Vandaag kijk ik terug op die periode als een leerrijk proces waarin ik geleerd heb wie ik echt ben en niet enkel wie ik dacht te zijn. Heel dit proces bracht me dieper bij mezelf. Ik ging op zoek naar antwoorden op allerlei levensvragen die ik me anders nooit zou hebben gesteld, of misschien pas op latere leeftijd. Ik besefte dat ik mijn hele leven lang mijn best had gedaan als dochter, zus, vriendin, mama, partner en werknemer. Ik wilde goed voor anderen zorgen, het hen naar hun zin maken en mijn uiterste best doen op allerlei manieren.

Op het ogenblik dat ik dat niet meer kon omdat ik zelf in behandeling was met zware chemokuren, veel nood aan rust, infectiegevaar en alle andere nadelen die erbij horen, besefte ik hoe moeilijk het was om de zorg voor anderen los te laten en mezelf op de eerste plaats te zetten. Maar ik moest, ik had geen keuze… Gaandeweg leerde ik dat het ok is om niet altijd de perfecte vrouw te zijn en dat ik niet alles hoef te doen.

Ook mijn gezin ging beseffen dat mijn gezondheid cruciaal was voor ons allen. Zij hielpen mij aanvaarden dat ik er niet altijd kon zijn. We leerden om als gezin een team te vormen, elkaar te helpen, hierover in communicatie te gaan en rekening met elkaar te houden in verband met de do’s & don’ts. Last but not least deden we dat op een leuke en gelukkige manier, want YOU ONLY LIVE ONCE!

Hoi, Ik ben Sarah Roosemont, de gepassioneerde en gedreven bezielster van Mio & Moi!

“No matter how deep your issue is, no matter how much you have struggled with it, the possibility exists for you to become absolutely free, whole and healed.”

Brandon Bays

Ik vind het belangrijk om onze kids te tonen dat ouders ook maar mensen zijn die hun best doen. Zij moeten zich bewust zijn dat het huishouden doen, eten maken, werken gaan en nog zoveel meer niet vanzelfsprekend zijn en veel tijd in beslag nemen, zeker in deze drukke en complexe tijden. Samen kan je veel meer dan alleen, én zo kan je ook meer genieten van me-time als individu en van quality time met het gezin.

Maar ook niet onbelangrijk… je geeft je kinderen zo een basis aan opvoeding mee die hen in de toekomst zal helpen om rekening te houden met hun naasten en ook wat ze zelf WILLEN, en om te bouwen aan een toekomst die bij hen past. Zo kunnen zij de beste versie van zichzelf worden door jouw goede voorbeeld, en dat zal hun omgeving ook ten goede komen. Practice what you preach!

Wat wil je? Welk leven wil je leiden? Leef je niet op automatische piloot? Veel mensen staan daar zelfs niet bij stil. Vanuit mijn eigen ervaring, mijn ziekteproces, probeer ik zoveel mogelijk tips en wijsheden mee te geven aan mijn omgeving en aan mensen die op mijn pad komen. Helaas zijn ingrijpende ervaringen als ziekte of grote tegenslagen vaak een eyeopener voor mensen om het anders te doen. Het is mijn intentie om mensen op een integere wijze te helpen op hun weg. Ik doe dat waar zij denken dat ik een hulp kan zijn én op een manier die goed voelt voor hen.

We vinden het normaal om hopen geld uit te geven aan uiterlijke zaken of om met onze wagen op onderhoud te gaan. Onze lichamelijke en mentale gezondheid staan vaak niet bovenaan onze to do-lijst, tenzij we geconfronteerd worden met bepaalde klachten en er niet omheen kunnen.

Lieve lezer, alles draait om balans en heel ons systeem hangt samen: lichaam, geest en ziel. Een perfecte balans hoeft niet: wij evolueren én onze omgeving verandert continu. Het is daarom steeds opnieuw zoeken naar een evenwicht dat voor jou en je omgeving op dat moment het beste is.

Gun jezelf dat, wacht niet tot je gezondheid het nalaat. Je lichaam draagt je elke dag overal heen, is zo ingenieus en geeft talloze signalen die we vaak niet eens opmerken. Je hebt maar één lichaam. Zodra je daar goed voor zorgt zal je dat zeker ten goede komen. Dat willen we toch allemaal? Zonder een goede gezondheid zal al de rest achterblijven… De invulling van heel je leven en dat van je naasten hangt er van af. Als je hen en jezelf iets cadeau wil doen, laat dat dan een goede gezondheid zijn. Het is het mooiste cadeau dat er is. Dat inzicht wil ik jou meegeven.

Heb je mentaal of fysiek last? Doe er iets mee. Laat het niet aanslepen! Ga op zoek naar wat goed voelt voor jou en dit op een plek of bij een persoon waar jij je gehoord en gesteund voelt voor jouw probleem. En als ik dat mag zijn op jouw pad, heel graag. Is dat niet zo, ook helemaal goed. Alleen jij kan bepalen welke weg goed is voor jou.

Stel je voor, je bent 80 jaar oud en je kijkt terug op je leven. Wat zou je dan graag verwezenlijkt hebben? Wat is belangrijk voor jou? Wacht niet tot je daar zit en verwezenlijk het nu. Nu heb je de kans om van je leven te maken wat je graag zou willen.

Ik wens je jouw weg van gezondheid en geluk en het leven dat je wenst, want je bent het waard!

Liefs, Sarah

Toekomstvisie

Net zoals ikzelf evolueer en groei, zo groeit Mio & Moi met mij mee. Ik heb nog veel plannen en ideeën, en hou ervan om mijn kennis en ervaring uit te breiden en mensen zo verder te helpen. Jullie worden uiteraard op de hoogte gehouden in deze mooie evolutie.

11 inspirerende levenslessen

 • Wees eerlijk naar jezelf
 • Luister naar je hart, je gevoel liegt nooit
 • Gezondheid is je hoogste goed en dat gaat niet vanzelf
 • Tijd is kostbaar, besteed het nuttig
 • Creëer je eigen geluk. Het is niet de taak van een ander om je gelukkig te maken, dat begint bij jezelf
 • Help jezelf door anderen te helpen
 • Zeg vaker ‘dankjewel’
 • Behandel jezelf zoals je graag behandeld wil worden
 • Kies je vrienden met zorg
 • Het is makkelijker succesvol te zijn als je datgene doet waar je van houdt
 • Draag liefde, zorg en respect hoog in het vaandel bij jezelf en je omgeving